Чахай це те, що дозволяє вирівнювати настій за смаком та ароматом, в результаті всі гості отримують однаковий чай. Саме переливання чаю в чахай перед подачею кожному учаснику чаювання гарантує, що кожна чашка матиме рівномірний та стійкий аромат.Також чахай - це свого роду фільтр, де залишається чайний осад: чаїнки, сміття, пил та інші дрібні фракції.Чахай - це об'єднуюча ємність, в яку зливається заварений чай при використанні методу заварювання гунфу, перед розливанням по індивідуальних піалах/філіжанках. Його роль і ціль полягає у свого роду уніфікації та спрощенні приготування та подачі чаю рівної якості та смаку всім людям – учасникам чайної церемонії. По суті чахай - це та сама загальна велика ємність, в яку виливають ще заварений чай із заварника, і з якої його розливають по піалах або чашках.