Як правильно заварювати чай
 |
 |
 |
 |
95-100 °C |
1 ч. л. |
200 мл |
15-20 хв |
Подрібнена кора дерева lapacho tecome.
Чай Лапачо є унікальним напоєм, який нарівні з ройбушем, кудіном і мате не містить кофеїну, тому його рекомендують вживати навіть дітям.
Лапачо - це феєричної краси вічнозелене дерево з рожевим цвітінням. Стародавні Інки називали лапачо «божественним деревом» або «деревом життя» за свої унікальні лікувальні властивості. Лапачо містить в собі натуральну фенольну органічну сполуку, яка згодом отримало назву лапачол. У XX столітті було проведено ряд експериментів, на підставі яких вченим вдалося з'ясувати, що лапачол має сильну антибактеріальну дію. Фенольна сполука успішно бореться з золотистим стафілококом. До того ж, лопачол знищує збудники хронічних гастритів і виразок - бактерію хелікобактер пілорі. В період міжсезоння лапачо можна використовувати в якості ефективного природного імуномодулювальним засобом.
При заварюванні отримуємо настій зі смаком кислинки і трав'янисто-деревним ароматом.