Ароматний гарячий чай — кращий засіб підняти настрій в погану погоду, зігрітися в холод, пережити спеку. Як вибрати найкращий заварювальний чайник, який збереже всі властивості і смак чаю, і при цьому буде радувати око?
Фарфорові чайники добре зберігають тепло, так як у них товсті стінки. Фарфор не впливає на смак і аромат чаю, це нейтральний матеріал, тому у порцелянових чайниках можна заварювати будь-які сорти чаю. Перед заварюванням чаю фарфоровий чайник потрібно прогріти над вогнем або обполоснути окропом, тоді чай вийде смачним і ароматним.
Глина - чудовий матеріал для заварника, оскільки у такого чайника пориста поверхня, і взаємодія з киснем відбувається безпосередньо через стінки.
Скляний заварювальний чайник хороший для того, щоб милуватися процесом заварювання чаю. Жароміцне скло також нейтральний матеріал, воно не впливає на смак і аромат чаю, в ньому можна заварювати будь-які сорти.
Основна перевага чавунних чайників — здатність довго утримувати тепло. Вони підходять для заварювання чаю з ягодами і фруктами, настоїв, сушених ягід шипшини і глоду.
6 ознак ідеального чайника:
- Заварювальний чайник має бути пузатим - округла форма посуду дозволяє рівномірно розподіляти тепло
- Кришка чайника повинна бути щільно підігнана. На обідку знаходиться ущільнення, що запобігає її випадання при нахилі. Крім того, в кришці обов'язково повинна бути дірочка для повітря і виходу пари.
- Постав перевернутий чайник без кришки на гладку поверхню - горлечко, отвір носика і ручка повинні перебувати на одному рівні, інакше чай буде проливатися
- Подивися на чайник зверху - він повинен бути симетричним
- Візьми його в руку - товщина і вигин ручки не повинні створювати незручностей.
- В основі носика чайника повинні бути маленькі дірочки, які затримують чаїнки на дні посуду, однак якщо вони будуть занадто маленькі, то вони будуть швидко забиватися і чай наливати буде важко.