Напередодні вихідних… Зберіться з друзями і приготуйте чайний пунш.

Пунш — збірна назва коктейлів, в першу чергу алкогольних, зазвичай містять фрукти або фруктовий сік. Подається традиційно на вечірках у великих широких чашах, з плаваючими в них шматочками фруктів. Напій був завезений з Індії в Англію на початку XVII століття і поширився в Європі.

Цейлонський недільний чайний пунш
Листовий чорний чай – 300 гр, гвоздика – 2 чайні ложки, кориця - 4 палички, апельсиновий сік – 2 чашки, сік лимона – 1 чашка, цукор – за смаком, кружальця апельсину, кружечки лимона, ром – 3 чашки, бренді – 3 чашки, окріп – 4,5 л, гаряча вода – 2,2 л
Приготування: Закип'ятіть 4,5 л води, знявши з вогню, засипте в неї чай і прянощі. Додайте фруктові соки і настоюйте 5 хвилин. Зцідіть у велику посудину з підігрівом. Додайте 2,2 л гарячої води, ром і бренді. Перемішайте.
Подавайте гарячим в келихах, додаючи кружечки апельсина або лимона.