Марокканці п'ють чай регулярно і у великій кількості. Чай в Марокко завезли у XIX столітті англійці: він був піднесений як подарунок султану і зачарував його. Це був китайський зелений чай «порох», який досі залишається улюбленим серед марокканців. Вони купують у великій кількості зелений чай в Китаї і на Тайвані. У ході також чорні чаї.
Готують чай у Марокко виключно чоловіки, перетворюючи чаювання в барвисту церемонію. Марокканський спосіб приготування чаю виглядає так.

У срібний або емальований чайник засипають чайну ложку зеленого чаю. Заливають невеликою кількістю окропу і одразу зливають його.
Додають в чай багато листочків м'яти без стеблинок, які можуть надати напою гіркоту. Заливають новий окріп. Закладають 5-7 шматочків цукру. Потім наливають частину заварки в склянку і переливають назад в чайник. Повторюють це три рази, щоб суміш в чайнику добре перемішалася. Настоюють 4-5 хвилин і розливають з чайника в стакани довгим струменем, щоб наситити чайний настій повітрям.
Настій у склянках неодмінно повинен пінитися. П'ють чай з нарядно орнаментованих склянок дуже гарячим.