Важливою вимогою до упаковки є вказання ідентифікаційного маркування – універсального міжнародного буквеного коду, прийнятого для позначення різновидів чаю.

Для зчитування маркувань пропонуємо вам розшифровку кодів різного рівня.
За типом обробки чайного листа:

«Orthodox» - так званий ортодоксальний чай, листя якого зібрані і скручені вручну, такий чай називають «класичним» (маркування «classic»).

«СТС» (абревіатура від «cut, tear, curl» — «тиснути, подрібнювати, скручувати», опис процесу машинного виробництва чаю) — маркування, що позначає машинну обробку чайного сировини.

За складом:

«Рure» («чистий») — позначення чистого чаю високої якості без підмішування.

«Blended» — чайна суміш.

За видом чаю:

«Long Leaf» — довголистовий чай. Ст. (Broken — «ламаний») — чай з ламаного листя, як правило середньолистовий.

О. (Orange — «помаранчевий», пояснення назви маркування точно не відомо) — чай дуже високої якості з великих, молодих, скручених листочків.

Т. (Tippy — «типсовый») — чай з тіпсів.

P. (Pekoe — від китайського «ворсинка») — чай з тіпсів і двох молодих листя, покриті пушком.

G. (Golden — «золотий») — суміш кращих сортів.

F. (Flowery — «квітучий») — чай з бутонів, листя, що дає особливо яскравий і сильний аромат.

S. (Sushong — «сушонг», існує однойменний сорт чаю) — чай з нижніх, низькоякісних листя.

D. (Dust – «пил») – чайна пил виділяються також PD (Pekoe Dust) – великий чайний пил і Fngs. (Fannings) – так званий віяловий чай, середній пил, дрібні висівки якісного чаю.

1 і 2 – цифрова маркування якості чаю. Якість чаю 1 вище, ніж якість чаю 2.