Що може бути краще в холодну погоду, ніж чашка ароматного міцного чорного чаю з молоком. Чай з молоком – чай в англійських традиціях. Ще з дитинства нам знайомий особливо приємний смак і аромат поєднання молока з міцнозавареним чорним чаєм.

Чай по-англійськи.

Поява традиції пити чай з молоком належить жителям туманного Альбіону. Саме ощадливі англійці, зберігаючи вишуканість і елегантність чайної церемонії, почали наливати в чашки молоко перед тим, як налити туди гарячий чай. Вся справа в тому, що ще в XVII столітті в Англії чай при королівському дворі подавали в таких тендітних чашках, що їх боялися зашкодити гарячим чаєм. Тому спочатку в чашку наливали молоко кімнатної температури, і тільки після цього гарячий чай.

У чому ж користь?

Британські лікарі рекомендують до вживання чай з молоком, який, є цінним засобом засвоєння організмом людини поживних речовин молока. Поєднання молока і чаю корисне ще й тим, що молоко пом'якшує вплив на організм кофеїну та інших алкалоїдів чаю, а танін чаю робить слизову оболонку шлунка менш сприйнятливою до негативним явищам бродіння молока. Молоко, таким чином, допомагає чаю, а чай – молока, в результаті чого виграє наше здоров'я. (Ст. М. Семенов – «Все про чай і чаюванні. Новітня чайна енциклопедія». 2006р.)
Чай у молоко або молоко в чай? Або як правильно готувати чай з молоком.
Одне з найголовніших правил англійського етикету — наливати чай у молоко. Так, так, саме чай, і ніяк не навпаки. Доливання молока в чай, на думку наших англійська друзів, псує аромат і смак напою і навіть розглядається як невігластво.

Який чай використовують англійці.

Бажано використовувати чай високої якості і дрібної фракції (мелкопорезанный чайний лист). Дрібна фракція чайного листа дає можливість при заварці максимально віддати корисні властивості чайного листа в поєднанні з насиченим ароматом.
Спробуйте чай Ватавала з острова Цейлон і переконайтеся, що це кращий вибір для приготування чаю з молоком.