Для цього рецепта підходять :
"Зелений жасминовий" ( Моліхуа )
"Княжий жасмин"
"Королева жасмину"
В цьому напої ми врівноважуємо м'який трав'яний смак і легку гірчинку з солодким смаком меду та кислотою лимона. Зелений чай починає гірчити при занадто довгому заварюванні, тому постарайтеся вкластися в 3 хвилини. І переконайтеся, що заварюйте не в киплячій, а в закипаючою воді – вода повинна бути пронизана безліччю дрібних бульбашок, але ще не кипіти великими бульбашками.

Вихід: 8 чашок
Час приготування: 10 хвилин (+ 2 години на охолодження)

Інгредієнти:

  • 1/4 чашки листового зеленого жасминового чаю
  • 1/2 чашки свіжого листя м'яти, плюс цілі гілочки для прикраси
  • 4 чашки закипаючою води
  • 1/2 чашки лимонного соку
  • 1/3 чашки меду
  • 4 чашки холодної води

Приготування:

1. Заварюйте листовий чай і м'яту в закипаючою (не киплячою) воді від 2 до 3 хвилин.
2. Процідіть чай, і перелийте його в велику ємність. Помішуючи, вливайте лимонний сік і мед, поки мед повністю не розчинитися. Влийте холодну воду. Охолоджувати в холодильнику протягом 2 годин. Потім подавайте, при бажанні прикрасивши гілочками м'яти.
Напій можна приготувати заздалегідь і охолоджувати до 1 тижня.