Gaba оолонг – інноваційний напій, який привніс нові тенденції у культуру чаювання.
Gaba оолонг – має підвищену кількість гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). У 1984 році група дослідників Національного НДІ чаю в Японії приступила до вивчення властивостей напою, приготованого з чайного листя після їх ферментації без доступу кисню. У ході наукових експериментів було доведено, що ферментування в анаеробних умовах призводить до підвищеного вмісту чаю гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК, або GABA).
Чай Gabba виробляється за класичною технологією, що включає процеси зав'ялювання (підсушування), скручування, ферментації та остаточного сушіння. Проте перетворення простого чайного листа відбувається на третьому етапі. Ферментація проводиться в атмосфері, повністю позбавленої кисню (його замінюють азотом). Приблизно через 6-8 годин після початку процесу відбувається перетворення глутамінової кислоти (збудливого нейромедіатора) на гамма-аміномасляну (гальмівного нейромедіатора). В результаті в чаї Gabba — класичний вміст катехінів і теїн та повна відсутність глутамінової кислоти та її солей — глютаматів.
Gabba оолонг є нейромедіатором, який сприятливо впливає на центральну нервову систему, покращує кровопостачання, підвищує дихальну здатність тканин. Оолонг здатний нормалізувати артеріальний тиск, усунути психічне перезбудження, допомагає заснути.
При заварюванні Gabba оолонг отримуємо напій з насиченим хлібним смаком та пряно-трав'яними відтінками.