На формування чайної церемонії в Кореї так само, як і в Японії, вплинули традиції Стародавнього Китаю. Чай почав проникати в Корею в VII – VIII століттях: насіння цієї рослини привозили з Китаю ченці – буддисти і мандрівники.
Чай так сподобався жителям Кореї, що вони почали його обожнювати, а в організаціях своїх чайних церемоній в усьому копіювали Китай. Але слід зазначити, що зв'язок з буддизмом в Кореї був набагато більш тісний. Так, з чаю робилися коржі, а потім розкладалися перед статуями Будди.
Крім того, корейці розвивали і власне вчення про чай, вважаючи, що головне не сама церемонія, а душевний стан людини.
Чайна церемонія
Господар чаювання ставив жаровню з огнем зліва, а чайний посуд праворуч. Гостей саджали обличчям на захід, а сам господар сідав обличчям на схід. Ідеальне число гостей – троє, при цьому старший повинен був сидіти в середині. Вважалося, що корейська чайна церемонія допомагала прищеплювати такі якості, як чистота, спокій, самовладання і почуття гармонії. Готували чай у посуді подібному китайському, а послідовність заварювання була такою: спочатку у велику чашку (миску) наливали окріп, а потім бамбуковою ложечкою сипали чай, переважно зелений.