Навіть якщо ви затятий шанувальник чорного або зеленого чаю, не варто обділяти своєю увагою етнічні чаї. Вони джерело багатовікової мудрості різних народів. Це не просто тонізуючі напої, часом вони здатні замінити собою звичайні лікарські засоби. До одних з найбільш екзотичних чайних напоїв можна віднести лапачо. Цей екзотичний чай володіє багатим хімічним складом: вітаміни (C, B1, B2), макро - і мікроелементи (залізо, калій, мідь, кальцій, цинк, фосфор, хром, селен тощо). Лапачо – чудовий бактерицидний і антивірусний засіб, також воно відоме і своєю протипухлинною дією. Але щоб корисні речовини збереглися в напої, необхідно навчитися правильно заварювати цей чай.

ПОСУД

Для заварювання лапачо не потрібен спеціальний посуд або аксесуари, без яких неможливе правильне приготування пуеру, улунів (оолонгів), мате. Вам буде потрібно тільки жароміцний заварювальний чайник. Однак лапачо дуже повільно екстрагується, тобто набагато повільніше передає свої властивості воді, на відміну від класичних зелених і чорних видів чаю. Для отримання насиченого настою чай варять на плиті або газовому (туристичному) пальнику.

ПРИГОТУВАННЯ

Для заварювання цього етнічного чаю візьміть 3-4 чайні ложки сухої заварки на 1 літр закип'ячої води. Лапачо чудово переносить кип'ятіння, тому для отримання насиченого настою, прокип'ятіть чай протягом 3-5 хвилин і залиште напій для настоювання ще на 15 хвилин. У підсумку ви отримаєте світло-коричневий настій з гіркуватим, терпким смаком і терпким, деревним ароматом. Кип'ятіння при приготуванні лапачо не обов'язково, в цьому випадку просто збільште час настоювання на 10 хвилин. Щоб отримати насичений напій чай можна заварити в термосі і залишити настоюватися на ніч. Ранок ви отримаєте міцний яскравий настій. Подавати лапачо можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Збагатити смак чаю можна, додавши в нього часточку лимона або апельсина, ложечку меду або прянощі (коріандр, кориця, імбир, шафран, кардамон). Особливим чином лапачо розкривається в сумішах з іншими видами чаю, наприклад, з ройбушем в пропорції 1:1. Лапачо також прекрасно почуває себе в дуеті з мате. Якщо ви вирішили змішати два види чаю, які вимагають різного способу приготування, заваріть кожен з них окремо і змішайте готові настої.

Цей етнічний чай не містить кофеїну, тому ідеально підійде дорослим і дітям навіть для вечірнього чаювання.