Правильно підібраний охолоджений чай допоможе значно збагатити смаком вашу трапезу. Як і у випадку з підбором правильного вина до їжі, тут не існує абсолютних строгих правил – головну роль відіграють особисті уподобання і смаки. Але ось кілька загальних рекомендацій, які допоможуть вам скласти ідеальну комбінацію страви та напою.
Вибирайте такий чай, який не «пересилить» їжу, або, навпаки, не буде задавлений смаком страви. Тобто полуничний чай з сильним смаком і ароматом навряд чи стане ідеальним вибором до рибних страв або легких салатів. Тут краще підійде лимонадний або персиковий чай, з їх яскравим, але делікатним смаком. А для чізбургера або стейка можна вибрати ароматний зелений чай з манго, соковитий фруктовий присмак якого чудово відтінятиме смак жирної їжі.
Курка і паста володіють нейтральним смаком, який підходить для більшості чаїв, але тут різницю можуть привнести використовувані соусу. Слід керуватися наступним правилом: для важких, м'ясних соусів вибирайте чаї з більш яскраво вираженим смаком, а для легких, вершкових соусів підійдуть більш «сухі» варіанти.
Що ж стосується сполучень охолоджених чаїв з закусками, то тут вибір лягає цілком на ваші вподобання., зразок зелених чаїв. Різноманітність закусок і чаїв гарантує велике поле для експериментів. Якщо ж вас здолали сумніви, зупиніться на стандартному охолодженому чаї – як правило, він найбільш збалансований з більшістю страв. Також в якості нейтральних варіантів відмінно підійдуть дієтичне чаї.