Як правильно приготувати холодний чай.

Холодний чай – один з найпопулярніших і простих у приготуванні літніх напоїв. Швидше за все, у вас вже є все необхідне для того, щоб зробити чашку смачного холодного чаю. Адже все, що потрібно, це чай, вода і трохи цукру. Також, самостійне приготування холодного чаю дає можливість вільно контролювати кількість цукру, або навіть взагалі не додавати, а обмежиться лимоном для створення смачного напою, чудово вгамовує спрагу.

1. Використовуйте достатню кількість для заварки чаю.

Коли напій подається охолодженим, смак притупляється. Бажано підібрати чаї з яскраво вираженим смаком – Даржилінг, жасминовий або зелений.

2. Не заварюйте занадто довго.

Якщо ви хочете зробити чай міцніше, просто візьміть більше чаю замість збільшення часу заварювання. Занадто тривале заварювання не тільки змушує чай гірчити, але виводить в настій шкідливі елементи, які містяться в дуже невеликій кількості в чайному листі.

3. Додавайте цукор в гарячу воду.

Додайте цукор тільки в гарячу воду, яка зможе розчинити цукрові гранули. Якщо ж вам захочеться підсолодити напій після охолодження, скористайтесь сиропом.

4. Не ставте гарячий чай відразу в холодильник.

Якщо відразу ж поставити гарячий чай охолоджуватися в холодильник, це може призвести до помутніння напою. Дайте чаю трохи охолонути. Якщо все ж сталося помутніння, спробуйте додати трохи киплячої води – іноді це допомагає.

5. Використовуйте натуральні продукти.

Не використовуйте штучний лимонний сік. Тільки натуральний, свіжовичавлений лимонний сік гарантує кращий смак.

6. Пийте свіжим.

Смак холодного чаю краще всього відразу після приготування. Робіть стільки, скільки зможете випити протягом 2-3 днів. Робити холодний чай легко, так що немає сенсу заздалегідь заготовляти занадто багато!

Секретний інгредієнт холодного чаю: Цукровий сироп.
Цукровий сироп підходить для холодного чаю в рази краще простого цукру. І його дуже просто приготувати:
Налийте у велику мірну чашку 250 мл (1 склянка) окропу і насипте стільки ж цукру. Розмішуйте до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. У підсумку виходить приблизно 1-1/2 чашки сиропу (375 мл).