Друзі! Літо не за горами, і саме час побалувати себе смачним і корисним десертом на основі зеленого чаю.
Морозиво із зеленого чаю
Інгредієнти:
Молоко - 1 л
Цукор - 7 ст. л.
Pелений Чай «Лушан Юн Ву» ТМ «ТМ "TEASTAR"» - 4 ч. л.
Молоко згущене — 1/2 банки
Кардамон (за смаком або бажанням)
Приготування:
Молоко розігрійте в каструлі, додайте цукор, зелений чай і кардамон (якщо використовуєте), перемішайте. Доведіть до кипіння (але не кип'ятіть), зніміть з вогню і дайте настоятися хвилин 15. Чим довше молоко з чаєм буде настоюватися, тим більш яскраво виражений смак чаю буде у морозива. Потім процідіть, вмішайте згущене молоко і повністю остудіть. (Якщо використовуєте мороженицю, то приготуйте морозиво, дотримуючись інструкцій виробника). Якщо ні, то помістіть в морозилку на 1,5 - 2 години, поки не замерзне по краях. Дістаньте і ретельно перемішайте. Можна подавати зі свіжими фруктами або горіхами.
Морозиво із зеленого чаю і фруктів
Інгредієнти:
Полуниця - 50 грам
Чай «Матча» ТМ «ТМ "TEASTAR"» - 3 столові ложки
Молоко – 1 склянка
Цукор - 4 столові ложки
Вершки - ½ склянки
Білки – 2 шт.
Приготування:
Збийте білки, змішайте з чаєм і цукром. Потім цю суміш збийте разом з вершками і відкладіть охолоджуватися в холодильник. Візьміть полуницю і за допомогою блендера змішайте з молоком. Дістаньте з холодильника білки і змішайте з полуницею, доведіть до однорідної маси. Після помістіть в холодильник на 2 години. Чайне морозиво готове. Приємного апетиту!
Морозиво з крупнолистового зеленого чаю
Інгредієнти:
Окріп – ½ склянки
Чай зелений «Лігво дракона» - 1,5 ст. л.
Цукрова пудра
Збиті вершки
Білок – 2 шт.
Жовток – 1 шт.
Приготування:
Засипте в окріп зелений чай і дайте йому настоятися до охолодження. Потім процідіть чай, листя зеленого чаю можете викинути. Збийте білки і додайте цукор і один жовток. Після отримання однорідної маси змішайте зы завареним чаєм, ще раз збийте. Після можете сміливо розливати отриману суміш в келихи (або в якийсь інший посуд), і покладіть в морозилку. Через 3 години морозиво із зеленого чаю буде готове.