Європейський варіант китайського слова «улун», що перекладається як «Чорний дракон», звучить дещо інакше – «оолонг». Сьогодні оолонг купити можна в багатьох країнах світу, а ще зовсім недавно він був виключно надбанням Китаю. Тепер доступний справжній оолонг в Києві. Є можливість купити якісний улун, привезений з Піднебесної.

Улун – унікальний китайський чай з приголомшливими властивостями. Його смак, аромат і навіть походження вельми дивні. Саме тому він заслужив статус «чайної досконалості». Росте високо в горах. Його збором займаються люди, яким з покоління в покоління передається чайне знання. Є думка, що на якість улуна впливає поєднання деяких факторів: оживляючого лист сонця і туману, що щільно огортає дерева.

Улуни – це чаї, що займають проміжну позицію між ферментованим чорним і неферментованими зеленими чаями. Класичні улуни зупиняються на середині процесу ферментації – 40-50%. Вона зачіпає тільки частину листа.

Технологія підготовки сировини виглядає наступним чином. Відразу після того, як чайне листя зібрано, його укладають тонким шаром на бамбукових цинковках. Воно зав'ялюэться під прямими сонячними променями. Коли листя прив'яло, його прибирають в тінь, укладаючи в бамбукові корзини. На цьому процес ферментації не закінчується. Щогодини листя злегка перемішують. Роблять це дуже обережно, щоб не пошкодити його, так як воно повинно досягти певного стану. Остаточний ефект – це почервонілі, немов «поржавілі» зім'яті частини листя і його краю. У той же час центральна частина листа і прожилки залишаються зеленими, практично недоторканими. Але, ще потрібно правильно зупинити ферментацію, щоб чайна сировина вийшла такою, як треба. Листя просушують вручну в прискореному режимі – в духовці або на відкритому вогні. Після цього його охолоджують і скручують. Завдяки дотриманню такої кропіткої технології виходить улун, що володіє унікальними властивостями. Він поєднує в собі якості зеленого і чорного (червоного – як його називають у Китаї) чаїв, володіючи насиченим смаком і яскравим ароматом.

«В оолонгзі сконцентровано багато вітаміну, корисного для шкіри – В2. При регулярному вживанні напою усувається сухість, підвищується еластичність, пружність і повнокровність шкірних покривів. А наявні в складі заварки вітаміни К і Р роблять шкіру привабливою, надаючи їй здоровий тілесний вигляд.

Згідно з дослідженнями китайських лікарів було зроблено висновок, що червоні чаї вміють змивати, зчищати тромби і жировий шар у кровоносних судинах. Ще вони допомагають підтримувати оптимальний рівень вітамінів Е, С, Р, очищати кров від холестерину»

(«Чай», Похльобкін Ст., 2006 р., стор 95, 97).

Є багато різновидів оолонгів. Найбільш відомими є: Оолонг з ароматом молока (молочний улун), Те Гуань Інь Преміум, Те Гуань Інь, Оолонг Йога, Женьшень оолонг №7, Оолонг годжі, Оолонг Да Хун Пао.

Щоб розкрити смак та корисні властивості улуну, потрібно знати, як його заварювати. Насамперед, необхідно підготувати воду та посуд. Проточна вода псує смак чаю, тому найкраще брати пом'якшену та очищену. Для приготування використовують глиняний чайник, прогрітий окропом. Така процедура усуває неприємні запахи. Далі витираємо його насухо.
Після цього виконуємо покроково наступні рекомендації:

- додаємо в заварювальний чайник 5-7 г чайних листів. Для заварювання улуну потрібна більша кількість заварки, чим для іншого виду чаю;
- залишаємо на хвилину чай в прогрітому чайнику, щоб він встиг "прокинутися";
- заливаємо водою. Причому першу заварку рекомендується злити. Це очистить смак напою, зробить його більш вишуканим;
- повторно заливаємо водою. Настоюємо чай 3 хвилини і повністю розливаємо його по чашках. Після чого заварку знову можна залити гарячою водою.

Улун можна заварювати кілька разів. З кожною чашкою чай розкриває усі нові відтінки смаку. Неспішне чаювання дозволяє насолодитися елітним напоєм близько 7 разів. Знаючи, скільки разів можна заварювати чай улун, легко розрахувати необхідну порцію заварки для великої компанії. Чим більше чайного листя використовується для приготування улуну (оолонга), тим менше часу треба його настоювати.

Тепер у вас є можливість купити оолонг в Києві і насолоджуватися чудовим смаком і чудовим ароматом корисного напою.

 

Артикул: 8501
- +
87.60 грн. Купити
Купити зі знижкою - дрібний опт
500 грам - 876.00 грн. 657.00 грн. Купити
1000 грам - 1752.00 грн. 1314.00 грн. Купити
Артикул: 5008
Немає в наявності

Уведомить о наличии товара

279.90 грн.
Купити зі знижкою - дрібний опт
500 грам - 2798.90 грн. 2099.25 грн. Купити
1000 грам - 5597.80 грн. 4198.50 грн. Купити
Артикул: 5003С
- +
60.60 грн. Купити
Купити зі знижкою - дрібний опт
500 грам - 606.00 грн. 454.50 грн. Купити
1000 грам - 1212.00 грн. 909.00 грн. Купити