Все про чай
Чаювати не тільки приємно, але і здорово. Особливо якщо в чашці хлюпоче жасминовий чай – кращий різновид цього напою. Традиції збагачувати чайний лист жасминным ароматом не менше тисячі років, вона походить від епохи китайської імперії Сун. Випадково чи навмисно змішали стародавні китайці дві рослини, невідомо, але що ідея виявилася на рідкість вдалою – факт.
Жовтий чай, що по праву вважається імператорським напоєм, і його можна вважати унікальним і особливо цінним. З'явився він ще під час царювання китайської імператорської династії Тан і швидко завоював визнання.
Європейський варіант китайського слова «улун», що перекладається як «Чорний дракон», звучить дещо інакше – «оолонг». Сьогодні оолонг купити можна в багатьох країнах світу, а ще зовсім недавно він був виключно надбанням Китаю. Тепер доступний справжній оолонг в Києві. Є можливість купити якісний улун, привезений з Піднебесної.
Унікальна чайна культура – це надбання Китаю, яким неймовірно пишається ця дивовижна у всіх сенсах країна. Напевно, вона не була б такою особливою без пуеру, про який китайці знають вже більше тисячі років. І хоч цей чай неймовірно популярний в Піднебесній, світ мав можливість познайомитися з ним і купити пуер порівняно недавно.
Традиція додавати в чай пелюстки запашного жасмину зародилася на самій батьківщині цього напою - в Китаї.