Китайський Новий рік, або Чуньцзе, переводитись як «Свято весни». Для китайців він дуже символічний, свято уособлює собою початок нового життя і відродження природи.

Чай завжди збирав навколо столу теплі компанії, за чашкою чаю велися різні бесіди. Про чайні церемонії складалися легенди.

Для більшості з нас чашка смачного і ароматного чаю - відмінний привід розслабитися, відпочити і поспілкуватися з рідними, близькими та друзями. Однак є на світі люди, для яких чаювання - професія.

Чай слід заварювати в фарфорових, керамічних, глиняних або скляних чайниках, бажано використовуючи спеціальні ситечка.

В самом центре Атлантики, между Европой и Америкой, на португальских Азорских островах выращивают чай, который по вкусу не уступает элитным сортам китайского чая.